KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_laddbox/>

 LADDBOXar i östergötland

KONTAKTA OSS FÖR RÄTT BIL LADDARE

LADDBOX, billaddare i östergötland

Vi har valt att samarbeta med de ledande tillverkarna av kvalitativa laddboxar. Boxar som vi vet klarar våra tuffa kvalitets- och funktionskrav. Men en box är inte komplett utan installation. I vårt erbjudande ingår alltid komplett, säker och driftklar box, med DC-skydd, Lastbalanserare, uppkoppling och driftsättning.

Detta ingår i standardinstallation:
• Installation av laddbox på vägg.
• Håltagning av 1 st. vägg, gips, trä, tegel eller lättbetong.
• Installation av elmätare, för lastbalanserare, i elcentral.
• Installation av personskyddsbrytare typ a, 16A, i elcentral.
• Kabellängd upp till 5 meter ingår.
• Driftsättaning av standard wifi-uppkoppling.
• Förutsätter LAN alternativt wifi-nätverk med täckning. (installation av nätverkskabel eller ev router ingår inte).
• Inkoppling av laddbox.
• Kontroll och idrifttagning av laddbox.
• Städning efter installation.

Förutsättningar
Gräv, schakt och återställning ingår ej. Uppsäkring av elcentral eller utbyggnad/flytt av elcentral ingår ej. Håltagning genom betongvägg ingår ej. Hjälpmedel som exempelvis lift och ställning ingår ej. Arbetet utförs vid ett tillfälle, på ordinarie arbetstid 07.00–16.00.

Tillägg:
• Extra håltagning standard innervägg max 100 mm.
• Extra håltagning standard yttervägg max 300 mm.
• Höjning av huvudsäkring vid separat besök.
• Höjning av huvudsäkring i samband med installation.
• Personskyddsbrytare 20A istället för standard 16A.
• Montering och separat kapsling för säkringar, lastbalanserare och personskyddsbrytare (när inte plats finns i centralen).
• Tillkommande kostnad per meter kabel, med klamring.
• Montering av kabelskydd. Pris per meter.
• Alla priser inklusive moms.
• Tillkommande arbete utöver ovanstående sker på löpande räkning.

KONTAKTFORMULÄR

 

Säker. Vi är auktoriserade elektriker. Vi installerar boxen till befintlig elcentral och ser samtidigt över centralen kapacitetsmässigt och säkerhetsmässigt. Självklart följer vi gällande elinstallationsregler.

DC-skydd. Alla boxar monteras med DC-skydd ”felströmsövervakning” för att säkerställa att din jordfelsbrytare fungerar samt att dina grannars jordfelsbrytare inte skadas av din laddbox.

Jordfelsbrytare/Personskyddsbrytare. Varje inkopplingspunkt måste individuellt skyddas av jordfelsbrytare Typ A i kombination med DC-felövervakning eller jordfelsbrytare Typ B. I vår installation ingår alltid DC-felövervakning och jordfelsbrytare Typ A.

Lastbalanserare. Vi installerar alltid lastbalanserare. Även om din bil inte kan utnyttja boxens fulla kapacitet idag så vill vi säkerställa att den också klarar framtida krav, utan att säkringarna löser ut eller att behöva uppgradera elcentralen.

Uppkopppling. Alla laddboxar kopplas upp via WLAN eller

Bluetooth. För att du som kund ska kunna utnyttja boxens alla möjligheter, nu och i framtiden.

Driftklar. Vi utför alltid kompletta fackmannamässiga installationer. Självklart ingår en fast monterad laddkabel och kabelhållare i alla våra boxar.

Överlämning. Vi visar boxen och utbildar dig att använda boxen optimalt.

Ett vanligt vägguttag räcker inte
En elbil eller laddhybrid laddas nästan alltid hemma. Vid normalt pendlande behöver elbilen bara laddas några få gånger i veckan, laddhybriden oftare. Det kan vara lockande att använda laddkabeln med kontrollbox som följer med bilen vid köp den är endast avsedd för tillfällig laddning, att användas i nödfall. Elsäkerhetsverket avråder för att ladda såväl elbil som laddhybrid i ett vanligt vägguttag. Dessa uttag är inte avsedda att tåla en sådan hög belastning (16A), under så lång tid som det tar att ladda en elbil eller laddhybrid. Vid laddning av elbilar och laddhybrider ska en fast installerad laddbox användas. Det ger en säker och effektiv laddning för bilen, men skyddar också husets elanläggning för överbelastning och i värsta fall brand. Boxarna har då en egen säkringsgrupp, egen personskyddsbrytare och oftast en lastbalanserare. Lastbalanseraren säkerställer att huset och billaddningen inte tar för mycket ström samtidigt och riskerar att husets huvudsäkringar överbelastas. 

 

"I vårt erbjudande ingår alltid komplett, säker och driftklar box, med DC-skydd, Lastbalanserare, uppkoppling och driftsättning"

ENWELL ENERGIKONTROLL ÖSTERGÖTLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 010-498 64 00

Maxladdningseffekt

Det är alltid den svagaste länken som styr vilken hastighet elbilsbatteriet tar emot. Utöver laddningseffekten som laddboxen generar har varje enskild bil en så kallad ombordskapacitet. Ombordskapacitet är laddningseffekten som batteriet på elbilen är kapabelt att ta emot. Ombordskapaciteten består av två element; dels antalet faser elbilen kan laddas med samt taket för maxladdningseffekten batteriet kan ta emot. De flesta bilmodeller har en maximal ombordskapacitet på 3,7 kW, 7,4 kW, 11 kW eller 22 kW.

Val av laddefffekt

De flesta bilmodeller kan ta emot en effekt på 3,7 kW, 7,4 kW, 11 kW eller 22 kW. Elbilar tar emot mer medan laddhybrider mindre och det är alltid bilen som styr hur mycket ström laddboxen ska leverera. När man väljer laddbox kan det därför vara bra att framtidssäkra för att kunna ladda en elbil även om man har en laddhybrid idag, men utan att överdimensionera så det krävs ombyggnation och utökning av husets elcentral och huvudsäkringar. 

Olika uttag för laddning

De första elbilarna och laddhybriderna hade ett uttag kallat Typ 1. Senare kom Typ 2 som idag är den vanligaste standarden både på laddboxar och de laddstationer som finns i offentlig miljö. På flera platser installeras även sk. snabbladdsstationer med upp till 150kW effekt eller mer. Dessa laddar företrädesvis med likström (DC) enligt den japanska CHAde-MO standarden eller den europeiska CCS standarden.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

ostergotland östergötland laddboxar
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.