KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_laddbox/>

 LADDBOXar i östergötland

KONTAKTA OSS FÖR RÄTT BIL LADDARE

Laddbox, elbilsladdning i Östergötland

Elbilar och laddhybrider laddas oftast hemma och Elsäkerhetsverket avråder från att ladda i vanliga vägguttag. Det beror på att vanliga vägguttag inte är anpassade för att tåla den höga belastningen under så lång tid som det tar att ladda en bil. Genom att installera en laddbox kan du ladda såväl elbil som laddhybrid på ett säkert och effektivt sätt. Vi säljer och installerar kvalitativa laddboxar från ledande tillverkare. De märken vi jobbar med idag är Garo, ChargeAmps och Wallbox.

Våra behöriga elektriker installerar boxen till befintlig elcentral. Vi följer alla gällande regler för elinstallationer och ser över elcentralen gällande kapacitet och säkerhet så att den klarar laddning på ett tryggt sätt. När man ska välja laddeffekt är det egentligen bilens kapacitet som styr, de flesta ligger i spannet mellan 3,7kW och 22kW. Rena elbilar kan ta emot mer effekt än hybrider. Du kan installera en box med mer effekt än bilen kan ta emot, på så sätt säkrar du upp för framtiden och behöver inte byta box om du byter från hybrid till ren elbil.

Våra installationer är kompletta och vårt standarderbjudande innehåller förutom driftklar laddbox med fast laddkabel även lastbalanserare och DC-skydd. Priset för standardutförandet är samma för de olika märkena.

KONTAKTFORMULÄR

Mer om våra laddboxinstallationer

DC-skydd ingår alltid. En typ av felströmsövervakning, säkerställer att din jordfelsbrytare fungerar samt att laddboxen inte kan skada dina grannars laddbox.

Lastbalanserare ingår alltid. Det säkerställer att billaddningen och huset inte drar för mycket ström samtidigt. För stor belastning riskerar att överbelasta husets huvudsäkringar. Även om du nuvarande bil inte kan nyttja boxens fulla kapacitet är det tryggt att säkra upp för framtida krav.

Jordfelsbrytare/personskyddsbrytare typ A ingår alltid. Dessutom kopplar vi alltid upp laddboxen via WLAN och ser till att den är helt klar för att ladda med.

Fast monterad laddkabel och kabelhållare ingår alltid. När vi är klarar visar vi boxen och utbildar dig i hur du använder den.

Bluetooth. För att du som kund ska kunna utnyttja boxens alla möjligheter, nu och i framtiden.

Driftklar. Vi utför alltid kompletta fackmannamässiga installationer. Självklart ingår en fast monterad laddkabel och kabelhållare i alla våra boxar.

Överlämning. Vi visar boxen och utbildar dig att använda boxen optimalt.

Vad ingår i en Installation av laddbox?

 • Installation av vald laddbox på vägg
 • Installation av elmätare i elcentral – för lastbalanserare
 • Håltagning i en vägg av trä, tegel, lättbetong eller gips
 • Installation av 16A personskyddsbrytare (typA) i elcentralen
 • Inkoppling av laddbox mot Wi-Fi eller LAN
 • Inkoppling, kontroll och idrifttagning av laddbox
 • Upp till 5 meter kabel ingår
 • Städning av skräp efter installation
 • Installation av nätverkskabel eller router ingår ej i standardpaketet.
 • Utbyggnad, flytt eller uppsäkring av husets elcentral.
 • Håltagning genom betongvägg, gräv, schakt eller hjälpmedel som lift
 • Arbetet som är uppdelat på flera tillfällen eller utanför ordinarie arbetstid
 • Extra håltagning genom vägg, max 100mm innervägg och max 300mm yttervägg
 • Höjning av huvudsäkring
 • Personskyddsbrytare 20A istället för standard 16A.
 • Montering och separat kapsling för säkringar, lastbalanserare och personskyddsbrytare (när inte plats finns i centralen)
 • Tillkommande kostnad per meter kabel, med klamring.
 • Montering av kabelskydd. Pris per meter.
 • Alla priser inklusive moms.

Tillkommande arbete utöver ovanstående sker på löpande räkning.

 

"I vårt erbjudande ingår alltid komplett, säker och driftklar box, med DC-skydd, Lastbalanserare, uppkoppling och driftsättning"

ENWELL ENERGIKONTROLL ÖSTERGÖTLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 010-498 64 00

Maxladdningseffekt

Det är alltid den svagaste länken som styr vilken hastighet elbilsbatteriet tar emot. Utöver laddningseffekten som laddboxen generar har varje enskild bil en så kallad ombordskapacitet. Ombordskapacitet är laddningseffekten som batteriet på elbilen är kapabelt att ta emot. Ombordskapaciteten består av två element; dels antalet faser elbilen kan laddas med samt taket för maxladdningseffekten batteriet kan ta emot. De flesta bilmodeller har en maximal ombordskapacitet på 3,7 kW, 7,4 kW, 11 kW eller 22 kW.

Olika uttag för laddning

Äldre elbilar och laddhybrider kan vara utrustade med det uttag som kallas Typ 1. Modernare elbilar har Typ 2 som idag är den vanligaste standarden både på laddboxar och de laddstationer som finns i offentlig miljö. På flera platser installeras även sk. snabbladdsstationer med upp till 150kW effekt eller mer. Dessa laddar företrädesvis med likström (DC) enligt den japanska CHAde-MO standarden eller den europeiska CCS standarden.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

ostergotland östergötland laddboxar
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.