KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_kyla/>

 luftkonditionering AC Östergötland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Kyla och luftkonditionering i Söderköping

När det är som varmast ute behöver man luftkonditionering för att åstadkomma en behagligare temperatur inomhus. Luftkonditionering kallas även AC efter engelskans air condition. Det är inte bara temperaturen som påverkas, med hjälp av våra kylaggregat blir luften även filtrerad och avfuktad. Vi ser en ökad efterfrågan på AC i hemmet, svenska hushåll önskar framför allt AC i sovrummen.

Vår förmåga att arbeta effektivt och koncentrerat påverkas i stor utsträckning av inomhusklimatet. Prestationsförmågan sjunker när det blir för varmt inomhus vilket innebär ett behov av AC även på många arbetsplatser och i offentliga miljöer.

KONTAKTFORMULÄR

Luftkonditionering - mer än bara temperaturreglering

En kylanläggning är inte bara användbar när det är högtryck på sommaren, det är också en smart och renande lösning för luften i ditt hem. När luften passerar systemet avfuktas och filtreras den så att oönskade partiklar och bakterier försvinner och luften blir fräsch.

Varför AC och hur principen fungerar

Syftet med att installera luftkonditionering är att kunna reglera inomhustemperaturen. Det görs genom att avlägsna eller tillföra värme med hjälp av en köldvätska, även kallat köldmedium. Köldvätskan cirkulerar i ett system där den utsätts för olika tryck vilket gör att den absorberar värme i ena änden och avger värme i den andra. Tryckförändringen åstadkommer systemet med hjälp av en kompressor. Det är samma princip som används i ett vanligt kylskåp, det kyler sitt inre medan värmen avleds på baksidan. När man installerar fast AC leds värmen ut via den del som sitter på fasaden. Alla luftvärmepumpar kan köras i omvänt läge och användas som AC för att sänka inomhustemperaturen. Notera att förhållandet är inte omvänt, även om vissa aggregat har en värmepumpsfunktion så har det inte kapacitet nog för att värme upp ett hus eller fritidsboende i vårt klimat.

Skapa förutsättningar för en bra installation

När vi kommer ut och ska installera din nya värmepump eller AC är det bra om ytan är rensad och förberedd. Utomhusdelen bör inte placeras på marken, optimalt bör den sitta mellan 40 och 150cm över marken. För att kunna starta aggregatet eller värmepumpen behövs ett jordat uttag. Om det saknas ett uttag i anslutning till utomhusdelen eller inomhusdelen kan man använda en förlängningskabel. Det är du som kund som ansvarar för att det i så fall finns en förlängningskabel som är tillräckligt lång.

"Luftkonditionering fungerar oftast enligt samma princip som ett kylskåp och en värmepump."

ENWELL ENERGIKONTROLL ÖSTERGÖTLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 010-498 64 00

AC för företag

En AC är lösningen för ett inomhusklimat som får både människor och maskiner att må bra, att kunna prestera bättre och att trivas mer.

AC för privatpersoner

AC är en populär och smidig lösning för både kyla och värme. Inomhusenheten placeras högt på väggen och ger skön svalka.

Vi är kunniga och professionella

Våra installatörer har lång erfarenhet av värmepumps och luftkonditionerings-installationer. 


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

ostergotland östergötland kyla
Vad behöver du hjälp med?


Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.