KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_luftvatten/>

 luftvattenvärmepumpar i östergötland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Luftvattenvärmepump som alternativ för bergvärme!

Installation av luftvattenvärmepumpar är smidig då de varken kräver borrning eller grävning. En luftvattenvärmepump är både effektiv och energisnål om huset redan är utrustat med vattenburen värme. Luftvattenvärmepumpar utnyttjar solenergin som finns utomhus i luften vilket gör det till ett miljövänligt alternativ. Solenergin omvandlas med hjälp av luftvattenvärmepumpen till varmt vatten och förser då huset med både värme och varmvatten året runt. Se ett urval av våra luftvattenvärmepumpar här.

KONTAKTFORMULÄR

Varför luft/vattenvärmepump

Beroende på vart i Sverige du bor varierar anledningarna till att införskaffa en luftvattenvärmepump. En anledning som gäller oavsett vart du bor är att det är ett ekonomiskt alternativ som hjälper dig att spara pengar. Systemet ger också både värme och varmvatten i kranarna. Då luftvattenvärmepumpar använder solenergi som finns i luften blir det även ett miljövänligt alternativ då solenergin är en förnybar resurs. Även under de kalla vintermånaderna finns det solenergi i luften. Installationen av en luftvattenvärmepump är enkel och går fort. Installationen kräver ingen borrning eller grävning utanför ditt hus eller i trädgården.

Mathias Österström | Säljare/projektledare VP
070-944 42 06 | mathias.osterstrom@enwell.se

Johannes Hansson | Säljare/projektledare VP
Direkt: 070-717 01 87  | johannes.hansson@enwell.se

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående luftvattenvärmepump:

Det finns flera fördelar med att byta ut sin gamla luftvattenvärmepump mot en nyare modell. En luftvattenvärmepump har en livslängd på ca 10-15 år. Gamla modeller av luftvattenvärmepumpar ger lägre effekt i jämförelse med nya modeller. Nya modeller är bland annat utrustade med bättre köldmedium vilket bidrar till minskad elförbrukning. Vi kan hjälpa dig att räkna på hur mycket du skulle spara på att byta ut din gamla värmepump mot en ny modell. Dessa fördelar gäller för de allra flesta nya värmepumpar:

  • Ett miljövänligare alternativ.
  • Bidrar till en minskad elförbrukning.
  • Effektivare.

En stor fördel med en luftvattenvärmepump är att den ger dig total komfort. Inomhustemperaturen är stabil och jämn. Du kan på egen hand smidigt reglera till den optimala temperaturen för just dig. Luftvattenvärmepumpen är till största del helt underhållsfri men vi rekommenderar ändå en årlig service. En service utförs för att kontrollera så att pumpen fungerar som den ska samt att pumpen rengörs för att bibehålla optimal funktion.

Processen inleds med att vi gör ett hembesök hos dig för att avgöra hur förutsättningarna för en luftvattenvärmepump ser ut. Vi undersöker då vilket typ av värmesystem som passar just ditt hus bäst. Du får sedan ett kostnadsförslag från oss. Är ditt hus sedan tidigare utrustat med ett vattenburet värmesystem så krävs endast installation av en värmepump. Denna installation tar ungefär 1–2 dagar. Det är vår personal som ansvarar för hela installationen och vi har en ansvarsförsäkring för arbetet vi utför.

 

"Vi hjälper dig gärna med att utföra en noggrann service på din luftvattenvärmepump. Kontroll av både inom- och utomhusdelen ingår vid service"

ENWELL ENERGIKONTROLL ÖSTERGÖTLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 010-498 64 00

Solen – vår ständiga energikälla

Solens energi är en värmekälla som aldrig kommer sluta förse oss med värme. Alla värmepumpar använder på ett eller annat sätt solens energi för att omvandla den till värme till hus och byggnader. Oavsett temperatur utomhus kan värmepumparna generera värme till ditt hus. De senaste åren har allt fler hushåll investerat i olika typer av värmepumpar då de både är prisvärt och miljövänligt. Luftvattenvärmepumpar och andra typer av värmepumpar erbjuder alltid sina kunder förmånliga garantier vilket bidrar till att det är en långsiktig investering.

Solens energi är en värmekälla som aldrig kommer sluta förse oss med värme. Alla värmepumpar använder på ett eller annat sätt solens energi för att omvandla den till värme till hus och byggnader. Oavsett temperatur utomhus kan värmepumparna generera värme till ditt hus. De senaste åren har allt fler hushåll investerat i olika typer av värmepumpar då de både är prisvärt och miljövänligt. Luftvattenvärmepumpar och andra typer av värmepumpar erbjuder alltid sina kunder förmånliga garantier vilket bidrar till att det är en långsiktig investering.

Luftvattenvärmepumpar omvandlar både luft och vatten för att värma upp hus och byggnader. Pumpen använder värmen som finns i utomhusluften och med hjälp av en kompressor tar pumpen vidare värmen in i husets vattenburna värmesystem. En luftvattenvärmepump släpper i regel ut mindre mängder med koldioxid än vad flera andra uppvärmningssystem gör. En luftvattenvärmepump är effektiv även när det är flera minusgrader, och är därför en bra värmekälla även vintertid.

I hus där du kan installera bergvärme kan du också alltid installera en luftvattenvärmepump. Skillnaderna mellan en luftvattenvärmepump och bergvärme är att det är en billigare och smidigare installation med luft/vattenvärme, dock blir besparingen större med bergvärme. För att installera en luftvattenvärmepump krävs inget tillstånd hos kommunen som det gör med bergvärme. I hela södra Sverige upp till Östergötland är luft/vattenvärme lika billigt i drift som bergvärme. Längre norrut kan driftkostnaderna öka på grund av kallare vintrar. Bor du söder ut i Sverige är luft/vattenvärme ett bra och pålitligt val.

Luftvattenvärmepumpar går hand i hand med småhus

Luftvattenvärmepumpar omvandlar både luft och vatten för att värma upp hus och byggnader. Pumpen använder värmen som finns i utomhusluften och med hjälp av en kompressor tar pumpen vidare värmen in i husets vattenburna värmesystem. En luftvattenvärmepump släpper i regel ut mindre mängder med koldioxid än vad flera andra uppvärmningssystem gör. En luftvattenvärmepump är effektiv även när det är flera minusgrader, och är därför en bra värmekälla även vintertid.

När bör man välja luftvattenvärmepump framför bergvärme?

I hus där du kan installera bergvärme kan du också alltid installera en luftvattenvärmepump. Skillnaderna mellan en luftvattenvärmepump och bergvärme är att det är en billigare och smidigare installation med luft/vattenvärme, dock blir besparingen större med bergvärme. För att installera en luftvattenvärmepump krävs inget tillstånd hos kommunen som det gör med bergvärme. I hela södra Sverige upp till Östergötland är luft/vattenvärme lika billigt i drift som bergvärme. Längre norrut kan driftkostnaderna öka på grund av kallare vintrar. Bor du söder ut i Sverige är luft/vattenvärme ett bra och pålitligt val.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

ostergotland östergötland luftvatten
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.