Bergvärme i östergötland
Det finns många fördelar med att installera bergvärme istället för andra värmekällor. En bergvärmepump är i jämförelse med andra värmepumpar den som erbjuder störst besparingar på lång sikt. Under de senaste åren har bergvärmepumpar blivit allt mer populärt, vilket inte är konstigt då bergvärme kan spara upp till 80% av värmekostnaderna för ditt hushåll. Vi vill berätta om de fördelar som bergvärme kan föra med sig men även vad man bör tänka på innan man installerar en bergvärmepump. Har du några fler frågor kring att installera bergvärme till ditt hus så tveka inte att kontakta oss.
Bergvärmen är som mest effektiv under de riktigt kalla dagarna
Bergvärmepumpar erbjuder en behaglig värme i huset året runt. När vintern kommer och minusgraderna sjunker blir bergvärmepumpen som mest effektiv. Detta på grund av solenergin som ligger lagrad i bergen under jorden. Oberoende av kylan utomhus håller bergvärmen en billig driftkostnad och det blir inte dyrare desto kallare det är utomhus. Detta gör att bergvärmepumpar står ut från mängden då andra värmesystem oftast blir dyrare under de kallare vintermånaderna. Bor du i ett hus som använder central- eller vattenburen värme så blir bergvärmepump det absolut billigaste alternativet att värma upp huset med. Bergvärmepumpar kan initialt kännas som en stor utgift, men fokuserar man på lång sikt är det ett billigt alternativ. I jämförelse med andra värmekällor kostar bara bergvärme en femtedel av vad de andra alternativen kostar.
Hur skaffar man bergvärme
När man införskaffar en bergvärmpump inleds processen med ett hembesök av oss. Under hembesöket undersöker vi vilka förutsättningar som finns för bergvärme i huset. Alla hus är olika vilket gör en besiktning nödvändig för att bestämma vilken typ av pump huset behöver. Då vi lägger stort fokus vid att systemet ska fungera på lång sikt lägger vi även stor vikt på att hitta rätt system till just ditt hus. När besiktningen är gjord ges ett prisförslag. Arbetet i helhet tar ungefär 3–4 dagar och inleds med att man borrar ett hål utanför huset. Hålet blir ungefär 100 – 220 meter djup. Djupet beror på effektbehovet. När hålet är borrat kommer våra installatörer och monterar värmepumpen. Ett halvår efter installationen av bergvärmpumpen gör vi alltid en uppföljning för att se så att allt fungerar som det ska.
KONTAKTFORMULÄR