KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_luftvarmepump_3_1/>

luftvärmepumpar i östergötland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Luftvärmepump i östergötland – värmesystemet som är perfekt för sommarstugan

En luftvärmepump är en stabil värmekälla för ett mindre hus eller exempelvis sommarstuga. En luftvärmepump tillåter dig att dra ner på värmekostnaderna och har en låg investeringskostnad. Luftvärmepumpar fungerar som bäst om de används som komplement till exempelvis elvärme. Har du inte ett vattenburet värmesystem sedan tidigare så rekommenderar vi en luftvärmepump. Värmepumpen använder solenergin från luften utanför huset och omvandlar den till luftburen värme. Sommartid kan luftvärmepumpen köras i omvänt läge och ge skön svalka inomhus. Här kan du se våra luftvärmepumpar från IVT och här kan du se våra luftvärmepumpar från Toshiba.

KONTAKTFORMULÄR

Så fungerar en luftvärmepump

En luftvärmepump använder solens energi som finns utomhus i luften. Värmen i luften samlas in och pumpas sedan in i ditt hus eller byggnad. Oavsett hur kallt det än är utomhus kan pumpen omvandla solenergin till varmluft. En luftvärmepump är uppbyggd av en del som sitter inomhus som består av en fläkt. Fläkten monteras på ett lämpligt ställe i huset. Det är genom denna fläkt man sedan reglerar om man vill ha varm eller kall luft inomhus. På utsidan av huset monteras del två av pumpen, där luften ska sugas in. Luften som sugs in värmer sedan upp en energibärare i form av vätska eller gas inuti enheten. När denna vätska sedan rör sig i kompressorn kan den antingen värma eller kyla luften.

Mathias Österström | Säljare/projektledare VP
070-944 42 06 | mathias.osterstrom@enwell.se

Johannes Hansson | Säljare/projektledare VP
Direkt: 070-717 01 87  | johannes.hansson@enwell.se

FAQ

Här får du svar och information om vanligt ställda frågor angående luftvärmepump:

Ja alla luftvärmepumpar kan användas som luftkonditonering.

Det tar ungefär fyra timmar att installera en luftvärmepump beroende på förutsättningarna.

Vi har luftvärmepumpar från 25000-35000kr.

Det finns luftvärmepumpar som kan ha fler innedelar kopplad till en utedel, de kallas för multisplit. Utedelen har då möjlighet att ansluta 2-5 utedelar beroende på val av modell. 

Ja, vi rekommenderar att man servar luftvärmepumpen var 18-24:e månad. Här kan du läsa mer om service.

"Att ligga varm och svettig när du ska sova är med en luftvärmepump ett minne blott"

ENWELL ENERGIKONTROLL ÖSTERGÖTLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 010-498 64 00

Luftvärmepump – en hybrid mellan värmepump och luftkonditionering

Under de svenska sommarmånaderna fungerar denna pump som en hybrid mellan värmepump och luftkonditionering. Luftvärmepumpen kan förse ditt hus med både kall och varm inomhusluft. Under en varm sommardag kan du reglera temperaturen och få riktigt skön sval luft inomhus.

Det finns vissa krav för att man ska kunna installera en frånluftsvärmepump. Dels krävs det att det redan finns en ventilation från våtrum och kök, samt att det finns fönster och ventiler där man kan få in frisk luft i huset. Bäst fungerar en frånluftsvärmepump om det redan finns vattenburen värme i huset, oavsett om det är via radiatorer eller golvvärme.

En frånluftsvärmepump omvandlar varm inomhusluft till energi. Istället för att den varma luften ska ventileras ut återanvänds den till ny energi. I övrigt fungerar en frånluftsvärmepump som andra luftvärmepumpar. Frånluftsvärmepumpar är oftast mer energieffektiva än andra luftvärmepumpar då luften som ventileras ut är varmare än luften utomhus.

Det värmepumpar har gemensamt är att de på ett eller annat sätt utnyttjar solens värme. Då solenergin hela tiden förnyas blir värmepumpar en miljövänlig värmekälla för ditt hus. Värmepumpar är ett bra sätt att spara pengar på samtidigt som pumpen tar tillvara på solens energi.

Varför bör man skaffa en luftvärmepump?

En av de främsta anledningarna till att skaffa en luftvärmepump är att du även under de varma sommarmånaderna har användning för den. Detta då värmepumpen även kan fungera som en luftkonditionering. En luftvärmepump har låga investeringskostnader i jämförelse med andra värmesystem som exempelvis bergvärme. Väljer du luftvärme betalar du bara en sjättedel av det du betalar i installationskostnader för bergvärme.

Luftvärmepump är ett effektivt komplement

Under de senaste åren har luftvärmepumpar blivit både effektiva och kraftfulla komplement. Det är viktigt att komma ihåg att en luftvärmepump inte är en helhetslösning då den inte värmer upp vattnet och i större hus har den inte kraft nog att hålla alla rum varma. Har ditt hus eluppvärmning, vedpanna eller kamin är en luftvärmepump ett utmärkt komplement.

 

 

 


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

ostergotland östergötland luftluft
Vad behöver du hjälp med?


Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.