KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_service_4/>

service av hållbara energilösningar I  ÖSTERGÖTLAND

KONTAKTA OSS IDAG!

Service och utbyte av din värmepump I Norrköping & Linköping

Luftvärmepump, luftvattenvärmepump, frånluftsvärmepump eller bergsvärmepump är alla en investering. Och likt andra investeringar tjänar du på att underhålla dem på ett bra sätt. Om din värmepump genomgår en service ungefär vartannat år kan din värmepump ge dig mer värme för pengarna. När vi genomför en service tar vi hjälp av specialutrustning. Detta för att kunna rengöra grundligt samt för att upptäcka brister kring värmepumpen. Vi undersöker även eventuella läckor för gas. Tack och lov är gasläckor ovanliga men kan uppstå vid yttre skador eller liknande. Då gasen varken syns eller luktar krävs specialutrustning för att kontrollerar om läckor finns.

Skillnad på bergvärmepump respektive luftvärmepump gällande service
Alla typer av värmepumpar behöver regelbunden service. Tidskrav mellan varje service varierar mellan tillverkare men vårt råd är att genomföra service vartannat år eller var 18-36:e mån. Oavsett om du äger en bergvärmepump, vattenvärmepump, frånluftsvärmepump, luftvärmepump behövs grundlig rengöring samt kontroll av enheten på en regelbunden basis. Då håller värmepumpen längre likaså ger dig mer värme för pengarna.

KONTAKTFORMULÄR

När bör du byta ut din värmepump?

Ett av de tecken du märker på din värmepump är att den kan få missljud. Om din värmepump börjat låta mer eller något annat är förändrat kan detta betyda att värmepumpen börjar att bli för gammal. Oftast uppkommer fel i kompressorn vilket är värmepumpen hjärta. Med bristande funktion av kompressorn behöver värmepumpen tyvärr bytas ut då arbetet att byta delen är kostsamt och svårt.

Bergvärmepump, luftvärmepump, frånluftsvärmepump etc. - alla är miljövänliga
Flertalet saker gör att du sparar både på miljö och din ekonomi genom att använda en värmepump. Värmepumpar använder sig av solenergi för att värma upp ditt hus, solen är en miljövänlig, förnybar energikälla. Tack vare hållbara materialval kan en värmepump hålla i många år framöver vilket också gynnar miljön. Skillnaden på de olika typerna av värmepumpar är att värmepumpar likt bergvärmepump har en livstids på ca 20 till 25 år. Gällande luftvärmepump, vattenluftvärmepump och liknande har en livstid mellan 10 och 20 år. Det samma gäller den medföljande garantin samt eventuell försäkring vilken tillverkarna själva bestämmer. Dock är det vanligt med flera års garanti vid köp av värmepump.

"Olika typer av värmepumpar har olika livslängder"

ENWELL ENERGIKONTROLL ÖSTERGÖTLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 010-498 64 00

Du kan tjäna på
nyinstallation av värmepump

Beroende på just din situation kan en ny värmepump vara en god idé. Eftersom teknik i värmepumparna går snabbt framåt är det stor skillnad på dagens värmepumpar jämfört med för ett par år gamla. Bland annat har vi idag ett förbättrat köldmedium vilket ger dig en effektivare värmepump.

Få ut det mesta av värmepumpen genom regelbunden service

Du tjänar på att genom föra service regelbundet av flera skäl. Dels optimerar servicen värmepumpens livslängd likväl som funktion. Och dels kan vi upptäcka fel på din värmepump i tidigt skede. Något som kan besparar dig mycket pengar samt besvär.

Utöver
regelbunden service

För att din värmepump ska fungera felfritt samt hålla under en lång tid behöver du rengöra filtret med jämna mellanrum. För bästa luftströmning bör filtret rengöras varje månad. Om du är djurägare behöver du göra rent filtret oftare än så. Med ett rent filter får värmepumpen fri tillgång till luft och fungerar så bra som möjligt mellan servicebesöken.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

ostergotland östergötland service
Firstname
Phone
Namn *
E-post
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.